Trouwringen, aan welke hand draagt u ze?

ringen 1024x683 - Trouwringen, aan welke hand draagt u ze?

Trouwringen; een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft maar ook een onderdeel dat vaak voor verwarring zorgt. Dragen jullie de trouwring aan de linker of de rechterkant?  Er ontstaat nog al eens verwarring over, dus aan welke hand draagt u nu de trouwring, links of rechts?

De verwarring is ontstaan in het verleden en dan met name vanuit het geloof, katholieken dragen vanuit het geloof de ringen links terwijl Protestanten juist de ring dragen aan de rechterhand. Verder is volgens een oud bijgeloof de reden om de ring links te dragen omdat de linker ringvinger in verbinding staat met het hart wat eigenlijk best een een mooie reden is.

Maar wat is nu de “regel”? De regel is dat er geen regel is, jullie mogen helemaal zelf bepalen aan welke kant jullie de trouwringen dragen. Wel kan het een overweging zijn om de ring te dragen aan de hand die u het minste gebruikt, dit om eventuele beschadigingen te voorkomen.

België

Voor onze klanten in België zijn er wel tradities. In West- en Oost-Vlaanderen wordt de trouwring links gedragen, terwijl in Antwerpen en Brabant de ring juist rechts wordt gedragen. In de provincie Limburg verschilt het zelfs weer gebied van Limburg.

Een reactie op “Trouwringen, aan welke hand draagt u ze?

  1. Jasmine Seegers zegt:

    Leuk artikel! Leuk om te lezen over deze verwarring en over hoe het nou eigenlijk echt hoort! Erg interessante blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

De waardering van bruidshaarmodeoutlet.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 19 reviews.